Ką valgyti birželį? Voveraites! Sezoniniai birželio patiekalai su Renata Ničajiene

Vienas mano labiausiai laukiamų sezonininių ingredientų – vasarinės jaunos voveraitės. Jų net nereikia pjaustyti, nes dar visai nedidelės, tokios yra pačios skaniausios! Kai jau yra voveraičių, jas stengiuosi derinti su skirtingais produktais.

Pusryčiams – voveraičių omletas

omletas su voveraitėmis

Šis omletas kvepia vasara, mišku ir atostogomis. Omletas su voveraitėmis ir jaunais svogūnais labai tinka tingiems vėlyviems vasaros pusryčiams.

Jums reikės:

  • puslitrio voveraičių
  • 4 kiaušiniai (geriau kaimiški)
  • 4 jaunų svogūnų galvutės
  • kelios krapų šakelės
  • druska, pipirai (pagal skonį)
  • sviesto ir alyvuogių aliejaus (kepimui)

Recepto aprašymą rasite čia

Pietums – Dzūkiška voveraičių sriuba

Dzūkiška voveraičių sriuba

Be šios sriubos niekaip neįsivaizduoju savo vasaros. Tik pavadinimas jai labiau lepeškų arba voveruškų sriuba priliptų. Ji paprasta, kaip atlapaširdžiai dzūkeliai ir nepaprasta, kaip Dzūkijos gamta, o jos skonis toks pažįstamas ir savas. Kas gi lietingą vasaros dieną galėtų būti geriau už šiltą sriubą su jaunomis morkomis ir bulvėmis bei šviežiomis, ką tik miške rinktomis, voveraitėmis? Geriau būtų, jei šią sriubą man, kaip ir vaikystėje, išvirtų močiutė, jos lepeškų sriuba man visad išliks pati skaniausia.

Jums reikės:

  • 0,5 l šviežių voveraičių
  • 4 šaukštų kvietinių kruopų
  • 2 l daržovių sultinio
  • pundelio šviežių morkų
  • kelių šviežių svogūnų galvučių
  • 2-3 šviežių bulvių
  • kelių lauro lapelių ir juodųjų pipirų žirnelių
  • pjaustytų krapų ir petražolių
  • druskos pagal skonį
  • kelių šaukštų sviesto kepti

Recepto aprašymą rasite čia

Vakarienei – jautienos nugarinė su voveraitėmis

jautien su voveraitėmis

Jautiena ir voveraitės – puiki pora, o jei iškepta kepsninėje, tai jau tikra šventė! Tiek voveraitės, tiek ir bandinta jautiena labai greitai iškepa, tik svarbu, vienų ir kitų – neperkepti. 

Jums reikės:
Jautienos kepsniams

  • 2 vnt. 60 dienų brandintos jautienos nugainės (Stip Steak)
  • kelių šaukštų alyvuogių aliejaus
  • druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį
    Keptoms voveraitėms:
  • 500 ml indelio šviežių voveraičių
  • lydyto sviesto kepti
  • 1 mėlynojo svogūno
  • kelių čiobrelio šakelių
  • 50 g sviesto padažui
  • druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • šviežių krapų

Recepto aprašymą rasite čia

Skanių vasaros patyrimų linkiu, o dar daugiau vasaros patiekalų idėjų rasite čia – Sezononė Virtuvė Vasara.

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

About Zeen

Power your creative ideas with pixel-perfect design and cutting-edge technology. Create your beautiful website with Zeen now.