Geras maistas, nelygu ilgai ir sunkiai ruošiamas maistas. Renata Ničajienė – tinklaraščio Sezoninė Virtuvė kūrėja, septynių kulinarinių knygų autorė, sveiko, sezoninio maisto populiarintoja, tinklalaidės nebepAnelė pašnekovė. Renata sako, kad sveikas maistas neturi būti sudėtingas ir dalinasi greitai paruošiamų pusryčių, pietų ir vakarienės idėjomis. Nuo šiol – kiekvieną mėnesį čia rasite idėjas ką pagaminti sau arba šeimai.
Nors kovas, kaip pirmasis pavasario mėnuo, visada labai laukiamas, bet reikia pripažinti, jog vietiniais sezoniniais ingredientais, tai pats neturtingiausias metų mėnuo. Kuo jau kuo, bet šviežiais ingredientais kovas pasigirti tikrai negalėtų. Tai metas, kai iš šaldiklio reikėtų traukti jau paskutines šaldytų uogų ir daržovių atsargas, o ant palangių vertėtų pasidaiginti šviežių sėklų daigų ir užsiauginti svogūnų laiškų. Taip pat rekomenduoju pasimėgauti pavasarine beržų sula ir šviežiai iš po žiemos iškastais topinambais!
Ką gaminti pusryčiams? Kiaušiniai kepti fetoje

Skani ir soti idėja pusryčiams – populiarieji Feta Eggs, t.y. kiaušiniai kepti fetoje.
Sūrus, nuo karščio išsilydęs fetos sūris, ir skystas kiaušinio trynys su gaiviu trintu avokadu bei šilta tortilija – neatsivalgomas derinys! Paruošite greičiau nei per 15 minučių!
4 porcijoms reikės:
- 4 kiaušinių
- 200 g Fetos sūrio
- 4 mažųjų tortilijų
- 2 prinokusių avokadų
- 1 žaliosios citrinos
- druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį
- aitriųjų paprikų dribsnių pagal skonį
- šviežių kalendrų
Recepto aprašymas Sezoninevirtuve.lt
Ką gaminti pietums? Žuvis, kepta kepimo popieriaus vokelyje

Jau kuris laikas esu pamėgusi žuvies filė su daržovėmis, kepti kepimo popieriaus vokelyje. Tai labai patogus ir švarus žuvies kepimo būdas, o ir iškepa trumpiau nei per pusvalandį. Žuvį su daržovėmis pasiruošti vokelyje galima net iš vakaro, o pietų metu beliks tik išsitraukti iš šaldytuvo ir iškepti. Šį patiekalą pasiruošti galima kiekvieną kartą vis kitaip, naudojant skirtingas daržoves, prieskonius ir vis kitokią žuvį.
2 porcijoms reikės:
- 1 arktinės palijos filė
- pusės vidutinio poro
- pusės vidutinio pankolo
- 2 nedidelių morkų
- 1 citrinos
- alyvuogių aliejaus
- druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį
Recepto aprašymas Sezoninevirtuve.lt
Ką gaminti vakarienei? Netikras kišas

Šis netikras kišas man buvo pats tikriausias atradimas! Jis pilnas baltymų ir daržovių, o paruošti jį galima vos per 10 minučių. Recepto slaptasis ingredientas – didelė tortilija, kuri atstoja šio kišo pagrindą. Tada ant jos keliauja kiaušiniai, grūdėtoji varškė, šaldyti žirneliai, švieži špinatai ir tarkuotas mocarelos sūris. Kol kišas kepa galima pasiruošti salotas ir padengti stalą. Puiki idėja lengvai ir maistingai vakarienei!
2 asmenims reikės:
- 1 didelės tortilijos
- 3 kiaušinių
- 200 g grūdėtos varškės
- 150 g šaldytų žirnelių
- kelių šviežių svogūnų laiškų
- 50 g šviežių špinatų
- 1 mocarelos sūrio galvutės
- maltų juodųjų pipirų ir druskos pagal skonį
- žiupsnelio persilado prieskonių
Recepto aprašymas Sezoninevirtuve.lt